Změny ve veřejné dopravě

Výluka omezí provoz vlaků mezi Olomoucí a Opavou

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.
Změna ve vlakové dopravě
20. 3. 2017 0:00 - 25. 4. 2017 0:00

železnice Olomouc - Opava

Provoz vlaků Českých drah v úseku Olomouc – Opava východ na trati 310 omezí od 20. března od 8:25 hodin do 25. dubna 2017 do 23:55 hodin výlukové práce. Výluka je plánována ve čtyřech etapách, při kterých České dráhy nahradí vlaky v části trasy autobusy. Výlukové jízdní řády se v jednotlivých etapách liší. České dráhy cestujícím doporučují, aby si před plánovanou cestou ověřili detaily svého spojení.

1. etapa: 20. až 24. března 2017

Výluka úseku Olomouc hlavní nádraží – Domašov nad Bystřicí 

Vlaky kategorie R budou nahrazeny autobusovou dopravou v úseku Olomouc – Moravský Beroun – Domašov nad Bystřicí a opačně. 

Cestující jedoucí ze směru Krnov:
– do železniční stanice Olomouc hl.n. (a opačně) přestoupí z vlaku do náhradní autobusové dopravy v železniční stanici Moravský Beroun. 
– do železniční stanice Domašov nad Bystřicí (a opačně) nepřestupují, budou přepraveni vlakem. 
– do železniční stanice Hlubočky-Mariánské Údolí (a opačně) přestoupí v železniční stanici Moravský Beroun do náhradní autobusové dopravy jedoucí do železniční stanice Olomouc hl.n., kde přestoupí na náhradní autobusovou dopravu za vlak kategorie Os  jedoucí do železniční stanice Hlubočky-Mariánské Údolí. Cestující nedoplácejí rozdíl jízdného.

Náhradní autobusová doprava za vlaky kategorie R neobsluhuje stanici Hlubočky-Mariánské Údolí. Vlaky kategorie Os budou nahrazeny autobusovou dopravou v úseku Olomouc hl.n. – Hrubá Voda a Olomouc hl.n. – Domašov nad Bystřicí –  Moravský Beroun a opačně. 

Náhradní autobusová doprava směr Moravský Beroun neobsluhuje mezi stanicemi Olomouc hl.n. a Jívová nácestné stanice a zastávky. Cestující z těchto stanic a zastávek ve směru Krnov použijí náhradní autobusovou dopravu (v pozdějších etapách v části cesty i vlak) přes stanici Olomouc hl.n., kde přestoupí na náhradní dopravu směr Krnov, resp. opačně. Cestující nedoplácejí rozdíl jízdného. 

2. etapa: 25. března až 4. dubna a dále 8. až 12. dubna 2017

Výluka úseku Hlubočky-Mariánské Údolí – Domašov nad Bystřicí 

Vlaky kategorie R budou nahrazeny autobusovou dopravou v úseku Olomouc – Moravský Beroun – Domašov nad Bystřicí a opačně. Vlaky kategorie Os budou nahrazeny autobusovou dopravou v úseku Hlubočky-Mariánské Údolí – Hrubá Voda a Olomouc hl.n. – Domašov nad Bystřicí – Moravský Beroun a opačně.

Pro druhou etapu platí stejná opatření jako pro předchozí s jedinou změnou: Cestující jedoucí ze směru Krnov do železniční stanice Hlubočky-Mariánské Údolí (a opačně) přestoupí v železniční stanici Moravský Beroun do náhradní autobusové dopravy jedoucí do železniční stanice Olomouc hl.n., kde přestoupí na vlak (tedy ne na náhradní autobusovou dopravu, jako v 1. etapě výluky) kategorie Os jedoucí do železniční stanice Hlubočky-Mariánské Údolí. Cestující nedoplácejí rozdíl jízdného.

3. etapa: 5. až 7. dubna 2017

Výluka úseku Hlubočky-Mariánské Údolí – Moravský Beroun

Vlaky kategorie R budou nahrazeny autobusovou dopravou v úseku Olomouc – Moravský Beroun – Domašov nad Bystřicí a opačně. 

Cestující jedoucí ze směru Krnov:
– do železniční stanice Olomouc hl.n. (a opačně) přestoupí z vlaku do náhradní autobusové dopravy v železniční stanici Moravský Beroun. Spoj nejede přes železniční stanici Domašov nad Bystřicí.
– do železniční stanice Domašov nad Bystřicí (a opačně) přestoupí z vlaku do náhradní autobusové dopravy v železniční stanici Moravský Beroun. Spoj jede pouze do železniční stanice Domašov n. B.
– do železniční stanice Hlubočky-Mariánské Údolí (a opačně) přestoupí v železniční stanici Moravský Beroun do náhradní autobusové dopravy jedoucí do železniční stanice Olomouc hl.n., kde přestoupí na vlak kategorie Os jedoucí do železniční stanice Hlubočky-Mariánské Údolí. Cestující nedoplácejí rozdíl jízdného.

Náhradní autobusová doprava za vlaky kategorie R neobsluhuje stanici Hlubočky-Mariánské Údolí. Pro vlaky kategorie Os platí stejné opatření jako v předchozích etapách výluk (viz výše)

4. etapa: 12. až 25. dubna 2017

Výluka zastávky Hlubočky zastávka

V období od 12. dubna (14:10) do 25. dubna (23:59) nebude z důvodu stavebních prací (výluka nástupiště) na zastávce “Hlubočky zastávka” umožněn nástup a výstup cestujících. Tato zastávka nebude obsluhována vlakovou ani náhradní autobusovou dopravou, všechny vlaky zde budou pouze projíždět. Pro cestující z a do této zastávky jsou určeny náhradní zastávky – železniční stanice Hlubočky-Mariánské Údolí a železniční stanice Hlubočky. Cestující s jízdenkami vydanými do Hluboček zastávky nedoplácejí rozdíl jízdného do železniční stanice Hlubočky-Mariánské Údolí nebo železniční stanice Hlubočky.

Prosíme cestující, aby věnovali zvýšenou pozornost plánování cesty po této trati.

S ohledem na počet autobusů náhradní dopravy je nutné u skupinových přeprav cestujících (školní výlety, turistické akce apod.) nahlásit požadavek na přepravu. Požadavek je nutno uplatnit minimálně 72 hodin před plánovaným odjezdem, a to buď telefonicky, nebo e-mailem na Kontaktním centru Českých drah – tel. 221 111 122 nebo 840 112 113, e-mail: info@cd.cz.